Ontharen

IPL ontharing

Ontharen d.m.v. flitslicht is een veilige, relatief pijnloze en snelle methode zonder enige complicaties. Het werkt als volgt: de lichtflits wordt geleid door het pigment van de haren en wordt in de haarwortel omgezet in warmte waardoor de verbinding tussen de haarwortel en het bloedvaatje wordt vernietigd. Door verschillende haarfases zijn er meerdere behandelingen nodig. Dit unieke IPL apparaat heeft een extra koeling van het behandeloppervlak (Dus niet alleen de lamp, zoals bij de meeste IPL apparaten). Door deze extra koeling kan er op veel hoger vermogen behandeld worden, met als gevolg een veel beter resultaat en een veel veiligere behandeling. Het is belangrijk dat de huid zo min mogelijk pigment heeft tijdens de behandelingen omdat hierdoor de flits minder gericht is op de haren en er pigmentvlekken zouden kunnen ontstaan.

Het resultaat en het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende lichamelijke factoren, medicijngebruik en de ernst van de beharing.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een uitstekende methode om van overbeharing of ongewenste haargroei af te komen. Voor behandeling kan de schoonheidsspecialiste na analyse kiezen uit:

– Diathermie: coaguleren van epitheelweefsel door middel van wisselstroom (HF)

– Blend: loogvorming door middel van ontleding van zout en water met behulp van gelijkstroom en wisselstroom

 

Vergoeding elektrisch ontharen :

Indien u goed bent verzekerd bij uw verzekeraar, kunt u met een verwijskaart van uw huisarts een deel declareren. Deze vergoeding krijgt u alleen indien u komt voor overbeharing in het gelaat. Wij zijn AGB gecodeerd via de ANBOS.

 

 

Verzorging voor en na de behandeling

 

Ontharen :

 • NIET harsen en/of epileren
 • Zonder haar komt het licht niet bij de haarwortel!
 • Scheren / knippen mag wel

  Zongebruik :

  • De 1e week huid goed beschermen en zonlicht zo veel mogelijk vermijden.
  • Daarna mag u beschermt de zon in voor circa 4 weken
  • 3 weken voor uw behandeling de huid goed beschermen en zonlicht zo veel mogelijk vermijden.
  • Wij adviseren altijd een SPF 50 te gebruiken, ook als de zon niet schijnt!

   

  Bekijk hier onze Prijslijst.